lördag 18 november 2023

Hur tar man bort tapet från garderobsdörr?

För att ta bort tapet från en garderobsdörr kan du använda dig av olika metoder:

  1. Blanda en lösning bestående av flytande sköljmedel och hett vatten i en sprayflaska eller pumpbehållare. Spraya lösningen rikligt på tapeten, en sektion i taget, och börja uppifrån för att lösa upp limmet.

  2. Om tapeten är mycket svår att få bort kan en tapetångare vara till hjälp. Fyll ångaren med varmt vatten och vänta tills det kokar. Använd sedan ångkudden och håll den mot tapeten i cirka 30 sekunder. När tapeten har mjuknat borde du kunna skrapa bort den lättare.

  3. För tapeter som inte är fastlimmade så hårt, som på en speglad skjutdörr till garderoben, kan du prova att dra bort den. Du kan behöva fukta tapeten först och sedan använda en plastskrapa och en svamp för att försiktigt skrapa och gnugga bort den. Rengör sedan ytan med ett fönsterputsmedel eller alkohol.

  4. En annan metod är att blanda hushållsvinäger med hett vatten. Använd denna blandning på samma sätt som sköljmedelslösningen för att blöta tapeten och underlätta borttagningen. Kom ihåg att det heta vattnet är en viktig del i båda dessa lösningar, eftersom det hjälper till att lösa upp tapetlimmet.

Innan du börjar med någon av dessa metoder, se till att skydda området runt dörren från fukt. Om dörren är tillverkad av ett material som kan skadas av vätska, som till exempel trä, var då extra försiktig med hur mycket vätska du använder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar